Some random information.

Zeus är gudarnas gud i den grekiska mytologins historia. Sen finns det 11 till gudar och gudinnor, 6st av varje kön. En av dem är Athena som är Zeus dotter och visdomens gudinna. Hon är även den som staden Aten byggdes till för att hedra, varav namnet. I Grekland säger man inte Aten utan Athena.

In Greece you don’t say Athen, you say Athena.

Det finns kvarlämningar av tempel runt om i hela Grekland. Vi har varit till Artemis och Poseidons tempel. Artemis är jaktens gud och Poseidon är havets gud. Akropolis och alla fantastiska tempel byggdes långt före BC, före vår tid. Akropolis tog endast 9 år att bygga, med massor av marmorstatyer och ristningar och pelare och detaljer som inte går att beskriva för att de var så fint skapade. Små detaljer i hår och ögon, händer, tår osv. Lite skillnad mot våra hundratals år det tog för små fjuttkyrkor…
En av många detalj på Akropolis var de sju jungfrurna som stod på en ’terrass’ och fungerade som pelare. 3 meter höga. Idag har Grekland bara 6 st av de sju. (Exi Yinekes som egentligen skall vara Efta Yinekes) Den sjunde finns i Storbritannien. Turkarna invaderade och plundrade och herjade i Akropolis, när de sedan lämnade Grekland gav de bland annat denna staty till England plus en massa annat. England lovade ge tillbaka allt till Grekland senare... (Grekland väntar fortfarande)

 

Poseidons tempel ligger på Greklands sydligaste spets på fastlandet Attica. Högt, högt uppe på en kulle/berg.

Almost everyone.

 

And Demitris, who took the pictures with three cameras =)

 

Temple of Artemis ligger utanför Vravrona, en liten bit från Porto Rafti.

 

Här sitter Sofi och röker på 2000år gammal historia.


Varma kramar
S&S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0